Početna Prijedorski region U okviru projekta ‘Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”...

U okviru projekta ‘Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” sanirano igralište, mladi se družili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru projekta Međunarodne organizacije za Migracije ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”, neformalna grupa mladih iz Prijedora, M. Z. Čirkin Polje realizovali su projekat “rekonstrukcija sportskog igrališta”.

Projekat “rekonstruisano sportsko igralište”  realizovan  je od strane neformalne grupe mladih iz M.Z. Čirkin Polje.

Prethodnih par mjeseci  mladi su vrijedno radili i dokazali da se svaki trud isplati. Djeca su sretna i oduševljena jer imaju sad renoviran prostor za igru i sportske aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni centar „Šljokica“ iz mjesta Donja Ljubija kod Prijedora je pružio podršku i plesom otvorio sportsko igralište.

Takođe i Dnevni centar je nastao zahvaljujući istim donatorima (”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”) i od velikog je značaja za djecu tog mjesta jer imaju svoje mjesto za učenje, druženje i igru.

Rekonstruisano sportsko igralište iza društvenog doma u Čirkin Polju 26.09.2018. godine je presjecanjem vrpce svečano pušteno u funkciju. Fudbalski i košarkaški teren otvoreni su 24 sata, svima koji svoje slobodno vrijeme koriste za sport.

Kroz ovaj projekat zamjenjena je ograda na fudbalskom terenu, mreže na golovima, a košarkaške konstrukcije su u potpunosti promijenjene na terenu.

Nakon svečanog otvaranja igrališta, mladi iz okolnih mjesnih zajednica su se takmičili u fudbalu i basketu koji se održao 26.09.2018.godine sa pocetkom u 19h. Za pobjednike turnira obezbjeđene su vrijedne nagrade.

Ove aktivnosti organizovane su u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i  Hercegovini” koji sprovodi IOM uz podršku  USAID  BiH, Vlade Velike Britanije i Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

 

ASHA prodaja vozila