Početna Prijedorski region U OKVIRU IN FESTA ODIGRANA PREDSTAVA NA OTVORENOM

U OKVIRU IN FESTA ODIGRANA PREDSTAVA NA OTVORENOM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumci amateri iz Kotor Varoša večeras su u Prijedoru izveli predstavu na otvorenom u okviru IN festivala, koji promoviše omladinski aktivizam. Troje glumaca predstavilo se komadom “Zlostavljanje”, rađenim po motivima pripovijetke Ive Andrića.

“Bilo je zadovoljstvo igrati u Prijedoru na Malom gradskom trgu. Premijeru ove predstave prethodno smo imali u Kotor Varošu”, rekla je glumica Milica Kalamanda.

Predstava je samo dio sadržaja četvorodnevnog IN festa koji u Prijedoru realizuje ovdašnje Udruženje građana “Rusag” i IN fondacija iz Banjaluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Završavamo drugi festivalski dan omladinskog aktivizma. Sinoć smo predstavili kreativne radove mladih aktivista grada Prijedora. Bila je tu zanimljiva radionica sa afričkim udaraljkama, u kojoj su učestvovali i prolaznici. Sutra nas očekuje potraga za blagom, a IN festival završava u subotu u Ljetnoj bašti, projekcijom dokumentarnog filma o svim projektima IN fondacije. Nakon toga, u 21 čas, na Malom gradskom trgu, koncert će održati rok bend iz Prnjavora”, najavio je Mladen Čikić, predsjednik Udruženja građana “Rusag”.

IN festival dio je projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama”. Prvi od pet festivala omladinskog aktivizma održan je u Gradišci, a nakon Prijedora biće organizovan u Kotor Varošu, Čelincu i Prnjavoru. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije IOM, uz finansijsku podršku USAID BiH.

kozarski.com