Početna Prijedorski region U Novom počinje rekonstrukcija puteva

U Novom počinje rekonstrukcija puteva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opštinskoj upravi Novog Grada (Bosanskog Novog) potpisana su dva ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji putnih pravaca na području ove lokalne zajednice.

Ugovor kojim je predviđena rekonstrukcija 1.500 metara putne mreže u mjesnim zajednicama Dobrljin, Blatna, Poljavnice, Ravnice i Maslovare vrijedan je 102.493 KM, a novac je obezbijedila Vlada Srbije.

Uvođenje izvođača radova, preduzeća „Prijedorputevi“, u posao izvršiće Republička direkcija za obnovu i izgradnju pri Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o izvođenju radova potpisan je i sa preduzećem „Niskogradnja Marijanović“ iz Prijedora koje će izvoditi radove na izgradnji pločastog propusta i rekonstrukciji dijela nekategorisanog puta i mosta u naselju Gornji Rakani – Čađavica 2 u mjesnoj zajednici Rudice. Novac za realizaciju ovog 43.600 KM vrijednog projekta obezbijedili su Vlada Srbije i opština Novi Grad (Bosanski Novi).

Naredne sedmice biće potpisan i ugovor sa izvođačem radova na projektu vodosnabdijevanja u naselju Bojišta, a po okončanju zakonske procedure u vezi sa postupkom javne nabavke, izabran će biti izvođač radova za rekonstrukciju još 25 putnih pravaca u mjesnim zajednicama Blagaj, Svodna, Poljavnice, Dobrljin, Žuljevica , Prusci, Mala Novska Rujiška, Novi Grad, Kršlje, Donji Agići, Jablanica i Vidorija.

Obnova 27 putnih pravaca

Na području opštine Novi Grad (Bosanski Novi) biće obnovljeno 14 putnih pravaca u ukupnoj dužini 2.250 metara u mjesnim zajednicama Blagaj, Donji Agići, Suhača, Tunjica – Prekosanje i Urije. Vrijednost ugovora iznosi 165.248 KM (bez PDV-a), a novac je obezbjeđen zahvaljujući Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica FBiH i opštini Novi Grad.

Pored toga biće i rekonstruisano 13 putnih pravaca u ukupnoj dužini 2.400 metara u mjesnim zajednicama Svodna, Dobrljin, Žuljevica, Rudice, Radomirovac, Prusci i Novi Grad. Vrijednost ovog radova 177.165 KM, a novac je obezbijedila lokalna zajednica.

(Blic)

ASHA prodaja vozila