Početna Crna hronika U Novom i Oštroj Luci oduzeto vatreno oružje i municija

U Novom i Oštroj Luci oduzeto vatreno oružje i municija

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u odvojenim aktivnostima na području Novog Grada/Bosanski Novi i Oštre Luke od dva lica privremeno su oduzeli vatreno oružje i municiju.
Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad lišili su slobode lice M.J. iz Svodne nakon što je upućivanjem ozbiljnih prijetnji po život drugom licu iz Svodne počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Izvršenim pretresom stambenog objekta koji koristi M.J., koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu pronađena je i oduzeta vojna puška M-48, 150 metaka kalibra 7,9mm i 7,62mm, okviri za automatsku pušku kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.
Nakon kompletiranja predmeta protiv M.J. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj za počinjena krivična djela.

Policijski službenici Policijske stanice Oštra Luka istog dana na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja od lica M.K. iz Usoraca privremeno su oduzeli automatsku pušku kalibra 7,62mm sa sedam pripadajućih metaka.

Zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M.K. biće dostavljen izvještaj.