Početna Svijet U Njemačkoj odobreno prvo testiranje vakcine na ljudima

U Njemačkoj odobreno prvo testiranje vakcine na ljudima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Paul Erlih institut (PEI) danas je saopštio da je odobreno prvo testiranje vakcine protiv korona virusa na ljudima.

PEI sa sjedištem u Langenu je u Njemačkoj vodeća institucija u potrazi za vakcinama i nadležna za izdavanje odobrenja.

Prvi čovjek PEI Paul Cihutek na konferenciji za štampu rekao je da je institut u borbi protiv korona virusa odobrio prvu fazu testiranja, te da očekuje da će vakcina biti spremna na proljeće iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva faza testiranja na ljudima se sprovodi na grupi dobrovoljaca i u toj fazi se istražuje da li je vakcina uopšte bezbjedna, da li nanosi štetu, pošto je do sada u predkliničkim analizama vakcina testirana samo na životinjama.

U drugoj fazi se nova vakcina zatim testira na više hiljada ljudi sa ciljem da se ustanovi da li ima odgovarajuće djelovanje protiv korone i da li štiti ljude od zaraze.

Cilj je da se stvori imunitet kod vakcinisanih osoba, a uz to mora biti analizirano i kolika doza vakcine je potrebna da bi djelovala.

U trećoj fazi vakcina se testira na uzorku do 20.000 ljudi, sa ciljem utvđivanja djelovanja vakcine na tako velikom broju i kako bi se ustanovilo ima li propratne pojave, jer je uslov za odobrenje vakcine da je maksimalno bezbjedna.

Nakon tri kliničke studije na ljudima Institu će u hitnom postupku provjeravati da li su testovi sprovedeni ispravno i nakon toga daje se odobrenje za proizvodnju vakcine.

ASHA prodaja vozila