Početna Prijedorski region U NEDJELJU „POZDRAV PROLJEĆU“

U NEDJELJU „POZDRAV PROLJEĆU“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalna planinarska manifestacija „Pozdrav proljeću“ biće održana u nedjelju, 24. marta. Očekuje se učešće oko 2.000 planinara, a cilj manifestacije je promocija zdravog načina života i turističkih potencijala Kozare, kaže Draško Zgodić, član Planinarskog društva „Klekovača“.

– Ove godine ćemo zamoliti učesnike na stazi da se pridruže našoj akciji čišćenja Kozare, pa oni koji to žele mogu na ulaznom punktu u Rajkovićima preuzeti vreće za smeće i usput pokupiti smeće, jer nažalost Kozara je puna smeća, iako mi tu stazu redovno čistimo – dodaje on.

I ove godine biće organizovan autobuski prevoz. Bez obzira što se očekuje lijepo vrijeme, učesnicima se savjetuje da se prikladno obuku i da na pješačenje ne kreću bez planinarske obuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučuje se neka prikladna obuća, nikako ljetne patike. Odjeća treba da bude slojevita, da se možete presvući. Treba ponijeti i malo vode i hrane – savjetuje Zgodić.

Pohod iz Rajkovića planiran je u 09:00 časova, a prvi planinari bi na Kozaru trebali stići oko 12:00 časova. Za sve učesnike biće obezbjeđen ručak, ali i kulturno – umjetnički program.

K.V.

ASHA prodaja vozila