Početna Prijedorski region U Kostajnici traže i one koji su došli prošle sedmice iz inostranstva

U Kostajnici traže i one koji su došli prošle sedmice iz inostranstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prelazima u Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu građanima koji ulaze u BiH zdravstveni inspektori izdaju rješenja o kućnoj izolaciji.

Portparol opštine Kostajnica Aleksanadar Pašič izjavio je za Srpskanifo da su u ovoj loklanoj zajednici povećali broj zdravstvenih inspektora na graničnom prelazu.

– Svima koji ulaze u našu zemlju inspektori izdaju rješenja za izolaciju, a Komunalna policija kontroliše osobe koje imaju rješenja, a bitno je da smo pokušali da pronađemo i osobe koje su se prije 16. marta, odnosno datuma kada je stupila obaveza o izolaciji, vratili iz inostranstva i mi smo i takvima izdali rješenja o izolaciji – naveo je Pašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je bilo pojedinaca koji su se neodgovorno ponašali, ali da je tokom današnje kontrole Komunalne policije utvrđeno da svi poštuju naredbe o izolaciji. Pašić je istakao da je potrebno bolje razmotriti šta učiniti sa porodicama sa kojima je u kontaktu osoba koja je u izolaciji.

-Imamo ljude koji nemaju nikakve simptome zaraze korona virusom, a koji su dobili rješenja o izolaciji i borave u kućama sa svojim porodicama. Njihovi ostali članovi porodice mogu da odlaze na posao i na javna mjesta. Logično pitanje je šta će biti ukoliko se pojavi bolest kod osobe koja je u izolaciji, a nema nikakvih simptoma, odnosno da li su zaraženi i njeni članovi koji nisu bili u izolaciji i koji su se slobodno kretali – naveo je Pašić.

Šta će donijeti dani vikenda kada se u rodno mjesto vraćaju oni koji rade u inostranstvu pitaju se i Novljani. U opštini Novi Grad takođe je jedan granični prelaz prema Hrvatskoj.

– Brojne firme u Njemačkoj i Austriji zatvaraju svoje pogone zbog virusa korona pa se ljudi vraćaju u Novi Grad. Oni na granici dobiju rješenja o samoizolaciji, ali pitanje je da li će biti nesavjesnih pojedinaca – rekao nam je jedan Novljanin.

Pored graničnih prelaza u Novom Grdau i Kostajnici, u prijedorskoj regiji još su dva granična prelaza sa Hrvatskom u Kozarskoj Dubici.

text,foto: srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila