Početna Crna hronika U Kostajnici lišena slobode dva lica koja su krijumčarila migrante

U Kostajnici lišena slobode dva lica koja su krijumčarila migrante

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske stanice Kostajnica, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, dana 11.05.2019. godine u Kostajnici izvršili su zaustavljanje i kontrolu vozila PA „VW Golf“  kojim je upravljalo lice Š.S. (1978) iz Bihaća, u kom je tom prilikom zatečeno šest lica-migranata, od čega pet lica državljani Pakistana i jedno lice državljanin Indije. Lice Š.S. lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo KD „Krijumčarenje lica“.

U istom periodu, takođe u Kostajnici, od strane policijskih službenika PS Kostajnica, zaustavljeno je i kontrolisano PA „BMW“ kojim je upravljalo lice M.I. (1995) iz Bihaća, a u kom je zatečeno jedno lice-migrant, državljanin Pakistana. Lice M.I. lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo KD „Krijumčarenje lica“.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se, uz prethodno dobijenu saglasnost sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvrši pretres lica lišenih slobode, kao i vozila kojim su upravljali. Od lica Š.S. i M.I. tom prilikom oduzeti predmeti koji će služiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi pronađenih stranih lica-migranata, ista nakon što su saslušana u svojstvu svjedoka uz prisustvo prevodioca, predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

Policijski službenici PS Kostajnica, uz saglasnost sa dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH, preduzimaju potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela „Krijumčarenje lica“.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, za prva četiri mjeseca tekuće godine, Tužilaštvu BiH podnijela dva izvještaja protiv dva lica za krivično djelo „Krijumčarenje lica“.

ASHA prodaja vozila