Početna Region U Hrvatskoj otpuštena četvrta osoba izliječena od virusa korona

U Hrvatskoj otpuštena četvrta osoba izliječena od virusa korona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Štaba civilne zaštite Hrvatske objavili su da je danas otpuštena četvrta zdrava osoba ranije oboljela od COVID-19.

Dodali su da je u Hrvatskoj do sada potvrđeno ukupno 56 zaraženih osoba novim  virusom korona, te da je testirano 880 uzoraka i da je 25 uzoraka još na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 9.598 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom virusom korona.

U Republici Hrvatskoj u karantin su smještene 63 osobe, 24 strana državljana i 39 hrvatskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Zagrebu su danas počele s radom posebne ambulante pri domovima zdravlja za COVID-19 i sve informacije vezane uz novi korona virus se mogu dobiti na besplatni broj telefona 0800999. U pripremi su i ambulante u drugim gradovima. Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila je od Ministarstva unutarnjih poslova 45 dojava o nepridržavanju odredbe rješenja o samoizolaciji. Tijekom vikenda je obavljeno 20 nadzora nad osobama koje se nisu pridržavale mjera. Uručeni su im prekršajni nalozi u iznosu od 8.000 kuna i rješenja o izvršenju rješenja s početnom kaznom u iznosu od 30.000 kuna, sljedeća 60.000 kuna i na kraju 120.000 kuna. Obavljanje nadzora kontinuirano će se provoditi”, istakli su iz Štaba civilne zaštite.

Svi strani državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz sljedećih država/područja: Narodne Republike Kine (provincija Hubei), Italije, Njemačke (Okrug Heisenberg u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna – Vestfalija), Republike Koreje (grad Daegu i provincija Čeongdo) i Islamske Republike Iran biće upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantin na razdoblje od 14 dana, a svi hrvatski državljani dobiće rješenje o obavezi kućnog karantina/samoizolacije na razdoblje od 14 dana.

Prema trenutnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu u svijetu je potvrđenih 167.414 slučajeva zaraze virusom korona. Do sada se oporavilo 77.257 osoba. Italija do danas bilježi 23.980 oboljelih, što je za 2.823 više u odnosu na prethodni dan i umrlih 1.811, više za 370 u odnosu na juče, zaključili su iz Štaba civilne zaštite Hrvatske.

Anadolija

ASHA prodaja vozila