fbpx

U Hrvatskoj održan protest zbog visokih cijena goriva

U Hrvatskoj je danas od 15.30 do 16.30 sati održan protest i blokada saobraćajnica zbog visokih cijena goriva.

Tokom jednog sata, građani su automobilima blokirali saobraćajnice i puteve u Zagrebu i drugim gradovima – Splitu, Rijeci, Karlovcu, Trogiru, Lovranu, Samoboru, Požegi, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, blokirane punktove obilazila je i policija – i saobraćajna i interventna, i snimala učesnike protesta i njihove automobile i zapisivala registarske oznake.

Damir Kristijan Rogina, iz Inicijative “Ugasi motor”, kazao je za regionalnu televiziju N1 da se danas odazvalo više vozača nego prošle nedjelje, ali da akcija nije potpuno uspjela.

“U odnosu na prošli put je bolje, prošli put su stala tri automobila, a sad njih 30, stvorila se kolona od tri kilometra i blokirala Novi Zagreb. Treća traka je bila otvorena a, nažalost, puno je onih koji su se ”šverovali”, nisu ni trubili ni pozdravili. Ljude ne zanima da im bude bolje, sve dok ne dođu u situaciju da ostanu bez plate”, rekao je Rogina.

Upitan da kaže kojom cijenom goriva bi u Inicijativi bili zadovoljni, Rogina je rekao da nije problem cijena goriva, već standard i primanja u državi.

“Litar benzina je jeftiniji u centru Minhena nego u Zagrebu. Ne možemo se upoređivati sa njima”, rekao je Rogina.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila