Početna BiH U Federaciji BiH ipak neće biti skraćivanja policijskog sata

U Federaciji BiH ipak neće biti skraćivanja policijskog sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog kantona o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada – od 21 do 5 ujutro.

Vlada KS je u ponedjeljak uputila molbu Vladi FBiH za odobrenje pomjeranja početka organičenja kretanja, odnosno policijskog sata s 21:00 na 23:00 sata, usljed poboljšanja epidemiološke situacije i nastupanja ramazana, kako su naveli.

S tom idejom su se složili i ostali kantonalni premijeri i ministri s obzirom na to da se prema posljednjim podacima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH stabilizira, a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i smanjenje novih potvrđenih slučajeva za 21 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak posljednji prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski sat ostane od 21 do 5, što je vlada i usvojila.

Kantonima je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini.

Policijski sat od 21:00 do 5:00 je na snazi od 24. marta na prostoru cijelog entiteta, usljed trećeg vala korone, a u ranijem periodu trajao je od 23:00 do 5:00.

Klix