Početna BiH U FBiH ukinut policijski sat

U FBiH ukinut policijski sat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Federaciji BiH ukinut je policijski sat, javlja televizija “N1”.

Federalni krizni štab, na osnovu preporuke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, donio je 21. marta naredbu o zabrani kretanja osoba na teritoriji FBiH od 18 sati do 5 ujutru.

Ovoj naredbi prethodila je Preporuka federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare za uvođenjem zabrane kretanja, na zahtjev premijera FBiH Fadila Novalića, koja je poslana Jelki Milićević, ministrici, zamjenici premijera FBiH i zapovjednici FŠCZ-a i Fahrudinu Solaku, direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i načelniku FŠCZ-a. Ukidanje policijskog sata preporučio je ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, javlja televizija “N1”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Naredba Federalnog štaba civilne zaštite koja se odnosi na zabranu kretanja osobama starijim do 65 godina i mlađim od 18 godina donesena je danas.  Prema ovoj naredbi, osobe starije od 65 godina moći će se kretati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati. Osobe mlađe od 18 godina moći će se kretati utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati.

Pero Ćiro Pavlović, portparol Vlade i Štaba civilne zastite HNK, kazao je jutros na pres-konferenciji da je dobio informaciju da je Federalni štab Civilne zaštite danas donio naredbu prema kojoj se ukida karantin.

“Federalni stožer donio odluku o ukidanju karantena. Prema informaciji koju ja imam, na jutros održanom Stožeru, donesena je ta odluka”, kazao je Pavlović.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila