fbpx

U dvije akcije u BiH otkriveni nelegalni duhan i sportska oprema vrijedni 32.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su u dvije odvojene akcije oduzeli duhan i sportsku opremu u vrijednosti 32.000 KM.
Tokom kontrole na putnoj komunikaciji Brčko-Šamac, u teretnom motornom vozilu otkrili su robu stranog porijekla bez zakonom propisane dokumentacije.

“Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, su tom prilikom koristeći stečeno znanje putem programa EXBS, kao i specijalističku opremu za pregled vozila, pronašli i oduzeli razne patike, farmerke i majice”, saopćeno je iz UIO.

Također, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH, otkrili i oduzeli 120 kg sitno rezanog duhana, od osobe inicijala S.Ć.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Klix

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila