Početna Prijedorski region U Dubici osam osoba pozitivno na korona virus

U Dubici osam osoba pozitivno na korona virus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubičkoj opštini posljednjih dana došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, kod osam naših sugrađana potvrđen je virus korona i oni su smješteni u karantin u Banjaluci, izjavio je Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

-Pozitivno je da su naši sugrađani dobro, da nisu životno ugroženi i da njihov oporavak teče prema planu – smatra Reljić. On kaže da je sedam pacijenata iz porodičnog klastera, a za jednog pacijenta vjeruje se da je inficiran na području Banjaluke.

-Uradili su izolaciju njihovih sekundarnih i tercijarnih kontakata. Danas nemamo novih slučajeva, a očekuju se nalazi za još 12 testiranih osoba – precizirao je Reljić. On je podsjetio da je Kozarska Dubica među prvim opštinama u Srpskoj uvela određene mjere prevencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod epidemiološkim nadzorom u dubičkoj opštini je 375 osoba. Komunalna policija kontrolisala je 46 u izolaciji koji su zatečeni na prijavljenim adresama prebivališta.

Sa rukovodiocima javnih preduzeća i ustanova o novim mjerama razgovarali su načelnik opštine Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac.

Oni su istakli da je potrebna maksimalna posvećenost radu i provođenju mjera u cilju zaštite od širenja virusa korona na teritoriji opštine, te najavili da će proglašenje vanrednog stanja u Srpskoj, omogućiti pojednostavljene i ubrzane procedure donošenja i provođenja odluka za sprečavanje širenja epidemije.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila