Početna Prijedorski region U Dubici od danas na snazi nove mjere

U Dubici od danas na snazi nove mjere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas su u Kozarskoj Dubici na snazi nove mjere. Dozvoljen je rad stočnim pijacama srijedom od šest do devet sati uz asistenciju policije. Ograničeno je radno vrijeme specijalizovanim prodavnicama, (boje i lakovi, gvožđe, tekstil i sl.) od sedam do 15 sati. Takođe je ograničeno radno vrijeme apotekama, radnim danima od sedam do 18 sati a u dane vikenda od sedam do 15 sati.

Štab za vanredne situacije u Kozarskoj Dubici koji je donio navedene odluke naredio je JZU Dom zdravlja „Кozma i Damjan“ i Timu za upravljanje karantinom, da utvrde kućni red i pravila ponašanja u karantinu, istaknu ga na vidnom mjestu.

Od osoba smještenih u karantin traži se da poštuju propisana pravila, a sve u cilju zaštite njihovog ličnog i zdravlja osoba sa kojima dolaze u kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Zadužen je Štab za vanredne situacije opštine Кozarska Dubica, da uputi dopis Republičkom štabu za vanredne situacije i Republičkoj upravi za civilne poslove, kako bi ih upoznali sa problemom smještaja lica u karantinu, obzirom na nedostatak i prostora i kreveta, a sve veći priliv lica sa granice, koji se posebno očekuje pred nastupajuće praznike – rekao je za Srpskainfo Radenko Reljić, komandant štaba za vanredne situacije i načelnik Kozarske Dubice.

Najnovijim mjerama dozvoljeno je kretanje osobama do 75 godina, u seoskim područjima radi obavljanja poljoprivrevdnih poslova. Ostalima koji posjeduju Rješenje o registraciji pčelinjaka izdato od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dozvoljeno je kretanje od mjesta stanovanja do pčelinjaka, prema Zaključcima Reubličkog štaba od 30. marta. 2020. godine.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila