Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dragotinji je po prvi put održano druženje najstarije populacije. Prisustvovalo je preko 300 penzionera iz Dragotinje i Brezičana, ali i njihovi gosti iz okolnih mjesta.

Ovakva druženja ne propušta Milorad Pušac iz Omarske. “Ovo nam mnogo znači. Promijenimo sredinu, družimo se, sastanemo se sa nekadašnjim radnim kolegama. Uglavnom svima nam bude lijepo”, kaže on.

U Mjesnom udruženju Dragotinja koje broji oko 180 penzionera, ističu da su ponosni što su po prvi put domaćini ovog druženja. Želja im je da se i narednih godina okupljaju u ovom mjestu.

“Penzioneri kao penzioneri. Nekom je penzija veća, nekom manja. Ali se borimo i trudimo se da se što češće okupimo, da razgovaramo. To nam dobro dođe”, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Dragotinja Mihajlo Stakić.

Brojne aktivnosti, među kojim su i druženja penzionera ne bi bilo moguće organizovati bez pomoći Gradske uprave Prijedor, ističu u Udruženju penzionera grada Prijedora.

“Grad Prijedor godinama podržava naš rad i naše aktivnosti. Naročito sada kada je na vlasti mlađa garnitura ljudi, koja ima razumijevanja za potrebe najstarije populacije. Hvala im na tome”, rekao je predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar.

Druženju penzionera u Dragotinji prisustvovao je i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović. “Svako okupljanje i druženje penzionera je vrlo značajno i bitno. To je jedna od aktivnosti koja promoviše svako mjesno udruženje penzionera”, istakao je Trifunović.

Prijedorsko udruženje penzionera broji preko 14.000 članova.

K.V.