Početna Prijedorski region U „DJEČIJOJ NEDJELJI“ I RADIONICA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

U „DJEČIJOJ NEDJELJI“ I RADIONICA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dani dječije nedjelje“ koji traju od 5. do 11. oktobra najavljeni su podjelom postera , a Centar za socijalni rad će danas, s početkom u 12 časova organizovati i zanimljivu radionicu. Senka Rodić, v.d. direktor JU Centar za socijalni rad, kaže da će prvi dio radionice biti posvećen održavanju higijene usta koje će djeci uzrasta od četiri do 14 godina prezentovati doktor Venera Jandrić iz Stomatološke ordinacije“Venera“, dok će drugi dio aktivnosti voditi psiholozi Centra za socijalni rad, Sanja Topić i Zora Marjanović.

Radionica je zanimljiva, ali i korisna za djecu tog uzrasta.Često u našim kategorijama imamo to da baš i nemaju tu naviku održavanja higijene. Jako nam je važno da to prihvate , podjednako kao prevenciju čistoće i održavanje higijene, pogotovo usta i zuba. Ovo je negdje povezano i sa ovom situacijom sa koronom, tako da je to i dodatno učenje djece u ovoj situaciji- kaže Rodićeva.

Podsjeća na činjenicu da Javni fond dječije zaštite RS ima zaista velik spektar prava i kad je riječ o zaštiti djece, ali i porodica. Neka od tih prava je od 1. januara do kraja avgusta ove godine ostvarilo 2236 prijedorskih porodica.To su dječiji dodatak za drugo treće i četvrto dijete , dodatak za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu pod starateljstvom, materinski dodatak za nezaposlene majke do godinu dana. Ima i jedno novo pravo, a to je naknada za roditelje njegovatelja, za djecu koja su potpuno nepokretna, odnosno odrasla lica do 30 godina, jednokratne pomoći u opremi za novorođenčad , jednokratne pomoći za djecu koja su pronatalna , naknada za treće i četvrto dijete… Tako da je veliki broj prava i da ne zaboravim socijalizaciju, pravo koje postoji posljednjih 15 godina, da djeca iz višečlanih, socijalno ugroženih porodica, nadarena djeca preko Fonda odlaze na more.- kaže Rodićeva. Nakon sutrašnje radionice u Centru za socijalni rad djeci će biti podijeljeni i prigodni paketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kozarski.com