Početna Prijedorski region U Dječijem vrtiću “Radost” počele radionice za roditelje

U Dječijem vrtiću “Radost” počele radionice za roditelje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U centralnom objektu Dječijeg vrtića „Radost“ u Prijedoru danas je počeo peti ciklus interaktivnih radionica za roditelje „Rastimo zajedno“, koje se organizuju u okviru UNICEF-ovog programa za podršku roditeljima u prvim godinama života djeteta. Osmišljene su tako da pomognu očevima i majkama da pronađu odgovore na pitanja i dileme u vaspitanju djece u prve tri godine. Predavači su pedagog Milada Dedić i vaspitačica Bojana Kos. Tema prve radionice je „Roditelj 21. vijeka“. Među 17 roditelja koji su se prijavili za učešće na besplatnim radionicama je Tijana Anđelić, majka devetomjesečne djevojčice.

– Mislim da je roditeljima potrebna konstantna edukacija, bez obzira što svi smatramo da smo rođeni s tim majčinskim instinktom i vještinama. Ipak kroz edukaciju možemo naučiti mnogo. Očekujem od radionica „Rastimo zajedno“ jedno lijepo i korisno iskustvo i druženje sa ostalim roditeljima – ističe Anđelićeva.

Svaka radionica ima svoj cilj i temu. Prve radionice su dosta uopštene i zapravo pripremaju tlo za nastavak interaktivnog rada s roditeljima, objasnila je predavač Milada Dedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ono što će kasnije uslijediti puno je konkretnije, ljepše i za roditelje korisnije. Danas smo pričali o roditeljstvu u uslovima savremenog života – objasnila je Dedićeva.

Projekat radionica „Rastimo zajedno“ jedinstven je na prijedorskoj regiji. Program sadrži jedanaest povezanih radionica koje se održavaju jednom sedmično, u trajanju od dva sata.

K.V.