Početna Prijedorski region U crkvi Svete trojice Božićnja liturgija

U crkvi Svete trojice Božićnja liturgija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni vjernici pravoslavne vjeroispovijesti jutros su najradosniji hrišćanski praznik Božić dočekali na božićnoj liturgiji u crkvi Svete Trojice. Većina s kojim smo razgovarali nije krila sreću zbog današnjeg velikog praznika koji nosi mnogo radosti i duhovnog ispunjenja. Božić označava i kraj 40. dnevnog posta i praznuje se u porodičnom okruženju.

Vjernicima koji su se jutros okupili u crkvi pročitana je i božićna poslanica patrijarha srpskog Irineja koji je između ostalog rekao „ da glavna poruka i ovogodišnjeg Božića treba da glasi da pravoslavnu veru treba čuvati i sačuvati po svaku cenu.“- Kroz nju naša Pravoslavna crkva živi i najpotpunije svedoči o našoj zajednici sa Bogomladencem Hristom-navodi se poslanici.

S tradicionalnim pozdravom Mir božiji Hristos se rodi najradosniji praznik vjernicima je čestitao protojerej stavrofor Mladen Majkić rekavši „ da je ovo dan mira, dan ljubavi , dan nade“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I zato se u ove dane divno i mirno pozdravljamo sa svim vjerujućim ljudima, a i sa svakim dobrim čovjekom uz onaj divni pozdrav, pozdrav prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Mir Božiji Hristos se rodi- naveo je protojerej stavrofor Majkić.Po tradiciji božićno praznovanje se nastavlja u naredna tri dana u krugu porodice, prijatelja i komšija.

K.V.

ASHA prodaja vozila