Početna BiH U četvrtak prestanak padavina i blagi porast temperature

U četvrtak prestanak padavina i blagi porast temperature

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Republici Srpskoj se u četvrtak, 26. marta, očekuje prestanak padavina uz priliv toplijeg vazduh sa juga i blagi porast temperature, prognozira Republički hidrometeorloški zavod.

Sutra ujutru biće oblačno sa snijegom u sjevernim i zapadnim predjelima, dok će u centralnim i istočnim krajevima snijeg jenjavati i prestati tokom prijepodneva. Na jugu će biti promjenljivo oblačno i suvo.

Tokom sutrašnjeg dana snježne padavine će jenjavati na zapadu i sjeverozapadu, a na sjeveroistoku i dijelu istoka biće promjenljivo oblačno.

Poslije podne nova oblačnost prvo će na jugu, jugoistoku i istoku usloviti snijeg a na jugu kišu i susnježicu, a u ostalim predjelima snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zapadu, sjeverozapadu i dijelom sjeveru ostaje oblačno sa slabim snijegom.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus šest do minus dva, na jugu od minus jedan, na planinama od minus 11, a najviša dnevna temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na jugu do pet stepeni, u planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

U četvrtak, 26. marta, očekuje se prestanak padavina uz priliv toplijeg vazduha sa juga i blagi porast temperature.

U toku noći i ujutru biće oblačno sa kišom mjestimično na jugu i jugozapadu, u višim predjelima zapada i sjevera ponegdje i sa kojom pahuljom snijega.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na jugu od šest stepeni, na planinama od minus sedam stepeni, najviša dnevna temperatura vazduha od jedan do pet, na sjeveroistoku oko 10 stepeni kao i na jugu a u planinama od mins dva stepena Celzijusova.

U petak, 27. marta, ovi krajevi biće između anticiklona iznad srednje Evrope i ciklona na jugu Mediterana, s pritiskom iznad normale, pa će se održavati stabilne vremenske prilike. Ujutro će biti oblačno, s pojavom magle oko rijeka i u kotlinskim predjelima, te na visoravnima, a tokom dana ostaje pretežno oblačno, lokalno tmurno vrijeme, a djelomično kidanje oblačnosti na sjeveroistoku i jugu.

Minimalna temperatura vazduha biće od nule do pet stepeni, na jugu od sedam, na planinama od minus četiri stepena, najviša dnevna temperatura vazduha od tri stepena Celzijusova, posebno u mjestima s maglom i niskom oblačnošću do osam stepeni, na sjeveroistoku do 13 stepeni, na jugu toplije za dva do tri stepena, a u planinama od minus jedan.

Srna

ASHA prodaja vozila