Početna Prijedorski region U Celpaku otvoren pogon za proizvodnju plastičnih vreća (FOTO)

U Celpaku otvoren pogon za proizvodnju plastičnih vreća (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i finansijski direktor preduzeća “Rundlajner” iz Njemačke Feliks Zontag u industrijskoj zoni “Celpak” svečano su otvorili pogon ove njemačke firme za proizvodnju plastičnih vreća koje se koriste u industriji.

U potrazi pogodnih uslova za investiranje njemačka firma “Rundlajner” izabrala je grad Prijedor, rekao je finansjski direktor ovog preduzeća Zontag dodajući da je blizina Evropske unije bio jedan od presudnih faktora, ali i prijateljska ruka na koju su naišli u gradskoj administraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadovoljni smo Gradskom upravom i gospodinom gradonačelnikom . Ovdje smo naišli na vrlo fin i korektan odnos . Kad smo došli i počeli sa ovim projektom našli smo ruku prijateljstva zbog čega smo i ostali – rekao je Zontag.

Direktor pogona “Rundlajner” u Prijedoru Osman Džamastagić rekao je da ovaj pogon trenutno zapošljava 14 radnika, uglavnom ženska radna snaga , ali da će taj broj, do kraja godine, biti povećan na 50, dolaskom još jednog broja mašina. Sva proizvodnja, po njegovim riječima, odlazi na njemačko i češko tržište.

-Ovdje je riječ o proizvodnji plastičnik vreća za industriju. Za transport lijepila, boja , pudera, brašna koje se stavljaju u buradi, a nakon završenog transporta ista budad ostaje čista i spremna za novu upotrebu, a vreće se bacaju- pojasnio je Džamstagić. On je istakao da se u ovom projektu ne bi možda ni uspjelo da nije bilo velike podrške gradske administarcije , Agencije za ekonomski razvoj PREDA, komunalnih preduzeća koji koji su bili na usluzi od početka gradnje do početka proizvodnje.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da strategijom ekonomskog razvoja Prijedora postoji čitav set mjera pomoći kako stranim tako i domaćim investitorima.

-Mi smo završili pripremu infrastrukture koja je omogućila dolazak na ovo mjesto investitora. Tako je bilo i sa firmom “Rundlajn” iz Njemačke . Taj pristup se jednostavno dopao njima kao i koperativnost grada Prijedora i njegovih institucija tako da su oni već obećali da će biti promoteri našeg grada u inostranstvu sa svojim poslovnim partnerima . Ovdje moram naglasiti da je ovo prva od tri hale koje se planiraju graditi na ovom prostoru – rekao je Đaković

On je izrazio žaljenje što ove godine industrijska zona “Celpak” neće biti u popunjena, kako je planirano. Razlog tome je situacija sa korona virusom. Smatram da bi uskoro trebalo sve da krene sa mrtve tačke i da na ovom prostoru iznikne još pet fabrika kako bi ovdje posao našlo preko 1200 zaposlenih-rekao je Đaković.

 

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila