Početna Biznis U Cazinu počela s radom fabrika namještaja

U Cazinu počela s radom fabrika namještaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslovnoj zoni Ratkovac, nadomak Cazina, s radom je počela fabrika za proizvodnju pločastog namještaja i radi se o investiciji njemačke kompanije “Longwood”, koja se bavi drvoprerađivačkom djelatnošću i ima svoje pogone u nekoliko evropskih zemalja.

Prema riječima Asmira Bajrića, predstavnika ove kompanije, radi se o projektu u koji je do sada uloženo 6,7 miliona maraka, a ukupna planirana investicija trebalo bi da iznosi oko četiri miliona eura.

“Prije nešto više od godinu i pol dana bili smo u potrazi za pogodnom lokacijom za otvaranje fabrike. Predstavljena nam je poslovna zona Ratkovac, kao i brojne pogodnosti koje je lokalna vlast ponudila potencijalnim investitorima. U međuvremenu je sagrađen objekat, imamo 24 zaposlena i uskoro planiramo popuniti kapacitet prve smjene od 40 ljudi i početkom februara uvesti drugu i eventualno treću smjenu”, kaže Bajrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, u izgradnju proizvodne hale i ostalih objekata do sada su uložena 4,2 miliona, a u mašinski park 2,5 miliona maraka. Proizvodni program zasniva se na pločastom namještaju od furnira i sav asortiman planiran je za tržište Evropske unije.

Prema riječima Nermina Ogreševića, gradonačelnika Cazina, radi se o izuzetno značajnom projektu koji je doveo do otvaranja novih radnih mjesta, te potvrdio pozitivna očekivanja lokalnih vlasti kada je riječ o pomenutoj poslovnoj zoni.

“Imamo investitora koji je zadovoljan i odmah nakon prve rezervisao je i drugu lokaciju s namjerom da ovdje u Cazinu širi svoj biznis, što je za nas veliki uspjeh”, kazao je Ogrešević.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila