Početna Prijedorski region U Brđanima otvoren asfaltni put do planinarskog doma, u dužini od...

U Brđanima otvoren asfaltni put do planinarskog doma, u dužini od 700 metara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brđanima je danas planinarima PD „Mrakovica“ iz Kozarca i mještanima zaseoka Brđani i Vidovići,  na upotrebu  predat nov asfaltni put u dužini od  700 metara. Put u vrijednosti od oko 60 000 maraka  asfaltiran je  zajedničkim ulaganjem planinara, mještana 12 domaćinstava,  i učešćem Grada Prijedora u iznosu od 40 odsto sredstva.

„ Ovaj put je izuzetno značajan ne samo za naše planinarsko društvo već i građane Brđana i Vidovića.Zahvalni smo svim donatorima a posebno gradskoj upravi i gradonačelniku koji su prepoznali naše potrebe. U ovoj akciji je , to moram reći učestvovalo oko 200 planinara s dobrovoljnim  prilozima. Put je nešto bez čega ne možemo i ovo će dalje da nas veže i spaja“ kazao je Hamdija Kahrimanović, planinar i jedan od organizatora projekata izgradnje puta. Hilmija Bešlagić ,predsjednik odbora za asfaltiranje puta,  rekao je da akcija asfaltiranja ove dionice pokrenuta prije godinu i po dana. „Priloge su davali svi planirai i najmlađa članica društva koja ima samo jedanaest godina ali i naš najstariji planinar koji ima 87 godina“, rekao je Bešlagić  sretan zbog činjenice da je put brzo izgrađen.

Svečanoj predaji puta ispred gradske uprave prisustvovao je Tihomir Timarac, vd načelnika  Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Prijedora, koji je  rekao da je ovaj put plod zajedničkog ulaganja planinara „Mrakovice“  i gradske uprave. „ Put je širok 2, 70 metara, urađeni su i radovi na kopanju  i čišćenju postojećih jaraka , izgrađeni propusti .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo mi je da prisustvujem otvaranju ovog puta“, rekao je Timarac koji je zajedno s Bešlagićem simboličnim presjecanjem vrpce i i put zvanično predao na upotrebu.

M.Z.

ASHA prodaja vozila