Početna BiH U bolnicama u Srpskoj duplo manje pacijenata nego prije mjesec

U bolnicama u Srpskoj duplo manje pacijenata nego prije mjesec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj građana koji se liječe u bolnici zbog virusa korona, i za 200 je manji nego što je to bila situacija prije desetak dana, krajem decembra prošle godine.

U Srpskoj su trenutno hospitalizovana 634 pacijenta, dok je, na primjer, 30. decembra u bolnicama bilo zbrinuto 822 građana oboljelih od kovid infekcije.

U Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе tada je ležalo 332 oboljelih, a danas je broj hospitalizovanih skoro za trećinu manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A, kada uporedimo današnju situaciju, sa slikom od prije tačno mjesec dana, vidimo da se broj pacijenata smanjio skoro duplo. U bolnicama je 8. decembra bilo ukupno 1.130 građana, od čega u Banjaluci 405.

U Univerzitetsko-kliničkom centru RS, u ovom momentu leže 234 pacijenta, na respiratoru se nalazi trideset pacijenata, životno je ugroženo 38 ljudi, a tešku kliničku sliku ima 88 građana.

U deset opštih bolnica u Srpskoj trenutno boravi još 400 pacijenata, od čega je njih 22 na respiratoru. Najviše oboljelih je u Doboju- 75, a slijedi Bijeljina sa 60 pacijenata.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS su rekli da je u Srpskoj i dalje nepovoljna epidemiološka situacija sa visokim procentom pozitivnosti, te da su i dalje na snazi preventivne mjere, nošenje zaštitne maske i fizička distanca.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 37.853 slučајеvа virusа kоrоnа, oporavilo se skoro 23.950 ljudi, а prеminulо је 1.868 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila