Početna BiH U BiH zvanično zabranjen ulazak osobama iz najrizičnijih zemalja

U BiH zvanično zabranjen ulazak osobama iz najrizičnijih zemalja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​BiH je zvanično zabranila ulazak osobama koje dolaze iz narizničnijih zemalja u kojima je najveći broj slučajeva zaraženih koronavirusom.

Iz Granične policije BiH upućena je naredba svim terenskim uredima na graničnim prijelazima naše države da se zabrani ulazak osobama koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i pojedinih dijelova Kine, tačnije provincije Hubei i grada Vuhana.

Odluka je odmah stupila na snagu nakon što je direktor Granične policije BiH Zoran Galić sinoć primio službeni zahtjev ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da postupi u skladu sa ovlastima, javlja Klix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je ministar Radončić za takvu odluku dobio punu podršku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, ali i entitetskih premijera Fadila Novalića i Radovana Viškovića.

U BiH je do sada potvrđeno sedam slučajeva zaraze virusom korona. Četvero u Banjaluci i troje u Zenici. Svi zaraženi se dovode u vezu s Italijom, odnosno većina ih je boravila u Italiji.

U međuvremenu je u Republici Srpskoj donesena odluka o obustavi nastave u školama i fakultetima na 21 dan i zabranjena su sva javna okupljanja

U Kantonu Sarajevu su takođe poduzete određene mjere prevencije pa su zabranjena okupljanja sa više od 250 osoba.

ASHA prodaja vozila