Početna Servisne U BiH pretežno sunčano vrijeme

U BiH pretežno sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Najtoplije će biti u Mostaru gdje se očekuju temperature do 31°C. Toplo će biti i u Bihaću gdje se očekuje 28°C, a po 26°C je najavljeno u Banjoj Luci, Trebinju i Zenici.

Najviše temperature očekuju se u Mostaru

Najviše temperature očekuju se u Mostaru

Foto: FHMZ


U četvrtak, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

Za petak u Bosni i Hercegovini se najavljuje prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.