Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U ponedjeljak će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. Krajem dana i uvečernjim satima u sjeverozapdnim i zapadnim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.