Početna BiH U BiH danas stiže još 5.000 vakcina koje je donirala Srbija, najavljen...

U BiH danas stiže još 5.000 vakcina koje je donirala Srbija, najavljen dolazak još 10.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bosnu i Hercegovinu danas stiže još jedna količina vakcina protiv koronavirusa iz Srbije, potvrdio je danas tokom učešća na Ekonomskom forumu u Tirani predsjedavajući Vijeća Ministara BiH Zoran Tegeltija.

Tegeltija je ovom prilikom ponovo iskazao lično, ali i razočaranje građana BiH u globalni sistem nabavke vakcina protiv koronavirusa (GAVI) te istakao da bez Srbije BiH ne bi do sada imala nijednu dozu.

“Moramo iskazati i svoje razočaranje, ne samo lično nego i svih građana BiH za globalni sistem distribucije vakcina koji je pokazao visok nivo neefikasnosti, a u koji smo mi polagali nade. Bez pomoći Srbije i intervencije koju je napravila Vlada RS-a, BiH bi ostala bez vakcina”, rekao je Tegeltija dodavši da ipak vjeruje da će proces nabavke vakcina kroz EU mehanizme profunkcionisati i da će na kraju biti uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu informaciju potvrdilo je i Ministarstvo civilnih poslova BiH rekavši da se radi o još 5.000 doza vakcina za Federaciju BiH koje su namijenjene za vakcinisanje zdravstvenih radnika u većem bh. entitetu, te dodaju da će stići i dodatnih 10.000 doza vakcina za revakcinaciju onih medicinskih radnika koji budu vakcinisani.

Dodali su da će ovih 10.000 vakcina doći u roku predviđenom za revakcinaciju.

ASHA prodaja vozila