Početna Servisne U BiH danas pretežno sunčano

U BiH danas pretežno sunčano

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepeni.

Prognoza za četvrtak, petak i subotu

Prognoza za četvrtak, petak i subotu

Foto: FHMZ


Sutra u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje koje će uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

Za subotu se Bosni i Hercegovini najavljuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.