Početna BiH U BiH će biti sve toplije, a kada nam stiže snijeg

U BiH će biti sve toplije, a kada nam stiže snijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavaće u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice, navodi se se prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura vazduha.

U južnim i zapadnim područjima pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura vazduha biće relativno visoka za ovo doba godine. Za dane vikenda moguća je slaba kiša, a na planinama susnježica i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnje temperature vazduha kretaće se od minus četiri do dva stepena u Bosni, u Hercegovini od dva do šest stepeni. Najviše dnevne temperature variraće od tri do devet u Bosni, na jugu BiH od osam do 13 stepeni.

– Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u periodu od 27. januara do 3. februara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Temperature vazduha biće nešto veće u odnosu na predhodnu sedmicu. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega – navodi se u prognozi koju je izradio klimatolog Dženan Zulum.

Jutarnje temperature ovom periodu variraće između nula i četiri u Bosni, na jugu BiH do sedam stepeni. Maksimalne temperature u Bosni do 10 i u Hercegovini do 14 stepeni.

(Radio Sarajevo)

ASHA prodaja vozila