Početna BiH U Banjaluci svjetski poznati predavači u oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije

U Banjaluci svjetski poznati predavači u oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije

Banjaluka je ovih dana domaćin međunarodnog skupa i škole pod nazivom “IEEE – SPS/EURASIP Summer School 2022 on Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing”.

Organizatori ove škole su prof. dr  Gordana Gardašević, profesor sa Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, profesor  Danilo Mandić iz Imperial koledža u Londonu i profesor Petar Đurić sa Stoni Bruk Univerziteta iz Sjedinjenih američkih država.

Ovo je jedinstven i prvi takav događaj u širem regionu koji okuplja svjetski poznate predavače u oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije, sa primjenama u IoT mrežama,  mobilnim mrežama nove generacije, edge computing rješenjima i dr.

Želja organizatora ovog događaja je da se, prisustvom renomiranih predavača sa prestižnih  evropskih i američkih univerziteta, omogući širokom krugu slušalaca da saznaju najaktuelnije  informacije vezane za nove komunikacione tehnologije.

Smatramo da je ova škola od izuzetnog  značaja za sve zaposlene u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, jer će učesnici  imati priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim konceptima u savremenim komunikacionim  mrežama i sistemima, ne samo u okviru teorijskih predavanja, već i eksperimentalnih sesija”, poručuju organizatori.

 

Dodaju kako je jedan od ciljeva škole i formiranje IEEE studentskog ogranka Univerziteta u Banjaluci i  promovisanje studentskih aktivnosti u okviru IEEE.

Pored navedenog, u okviru događaja će se održati i panel sa temom razvijanja jače saradnje  između akademskih institucija i industrije, kao i mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.

Na panelu će učestvovati predavači i predstavnici IT kompanija. Ovaj događaj je okupio 60 PhD studenata iz Evrope i Amerike.

Skup se održava u periodu od 5. do 9. septembra a više infomacija o temama i predavačima možete pronaći OVDJE.