Početna Turizam U Banjaluci otkazane skoro sve hotelske rezervacije za mart i april

U Banjaluci otkazane skoro sve hotelske rezervacije za mart i april

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom okazano je više od 90% rezervacija u turističkom sektoru za mjesece mart i april.

“Prema informacijama vlasnika smještajnih kapaciteta, hotela, motela, hostela i drugih okazano je više od 90% rezervacija za mjesece mart i april. Turističke agencije javljaju da su otkazana putovanja kao i ljetovanja. Takođe, otkazani su grupni dolasci turista u Banjaluku”, saopšteno je iz Turističke organizacije Grada Banjaluka (TOBL).

U Javnoj ustanovi Turistička organizacija Grada Banjaluka nema potvrđenih slučajeva infekcije virusom Covid 19 (korona virusom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U skladu sa uputstvima Štaba za vanredne situacije Grada Banjačuka i medicinskih stručnjaka preduzete su sve mjere pojačane higijene i dezinfekcije radnog prostora kao i organizovanog, ograničenog, radnog vremena dežurstva po grupama i rada od kuće. U Info centru JU Turistička organizacija, ul. Kralja I Karađorđevića, ukidaju se „radne subote“ i druga smjena zbog mjera predostrožnosti od bliskog kontakta”, kažu u TOBL-u.

Upitne su manifestacije “Ćevap fest”, “Kozara etno” i “Ljeto na Vrbasu” zbog unutrašnjih restrikcija kao i finansiranja.

“Ukoliko se stanje vezano za korona virus pogorša, postoji mogućnost da turistički promet bude blokiran, a samim tim neće biti naplate boravišne takse, izvora iz kojeg uglavnom finansiramo (van)administrativne aktivnosti kao što su nastupi na sajmovima, organizacija događaja, promotivne kampanje i slično”, stoji u saopštenju TOBL-a.

ASHA prodaja vozila