Početna BiH U Banjaluci Kongres Balkanske biciklističke unije

U Banjaluci Kongres Balkanske biciklističke unije

U Banjaluci je u toku Kongres Balkanske biciklističke unije (BCU), a osim čelnika sa Balkana tu su i Roko Kataneo, predsjednik Evropske biciklističke federacije (ECF) i Renato di Roko, potpredsjednik Svjetske biciklističke federacije.

“Banjaluka je danas ne samo centar biciklizma na Balkanu već i svijeta, s obzirom da su na kongresu i predstavnici evropske i svjetske asocijacije ali i italijanskih i ruskih biciklističkih saveza”, rekao je Vladimir Kuvalja, domaćin Kongresa i potpredsjednik BCU.

Istakao je da je jedna od glavnih tema izbori za predsjednika ECF-a koji će biti održani u martu.

“BCU ima 12 degeta u Skupštini EFC-a, odnosno skoro četvrtinu glasača, tako da je naš glas veoma važan u izboru”, naveo je Kuvalja.

Podršku ovom kongresu dali su i Ministarstvo za porodicu omladinu i sport Republike Srpske, a Dragan Jaćimović, pomoćnih ministra, istakao je da je ovo jedan od najvažnijih sporstskih događaja u Banjaluci ove godine.

Kongresu pristvuje i Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je pozdravio sve prisutne i istakao da je Banjaluka grad sporta.

“Banjaluka je evropski grad sporta za 2018. Dosta ulažemo u promociju sporta, a fokus će biti na infrastrukturi i školskom sportu”, rekao je Radojičić.

Nezavisne

Dental Studio Prijedor