Početna Prijedorski region U AUTO-ŠKOLAMA DRASTIČNO MANJI BROJ KANDIDATA: Pad cijene narušava kvalitet obuke

U AUTO-ŠKOLAMA DRASTIČNO MANJI BROJ KANDIDATA: Pad cijene narušava kvalitet obuke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorske auto-škole ušle su u 2021. godinu sa drastičnim padom kandidata za obuku. Usljed smanjenja tog broja, zbog novonastale krize izazvane pandemijom virusa korona,  jedan broj auto-škola spustio je cijenu, što drugi smatraju neprihvatljivim, jer tvrde da se time gubi kvalitet obuke. Pojavom epidemije, auto-škole nisu radile tri mjeseca, a nakon toga smanjio se i broj kandidata, rekao je Dragan Banović iz Auto-škole “Stil”.

– Broj kandidata smanjen je zbog opšte besparice. Privreda slabije posluje. Nema novca i odmah se može manje odvojiti za polaganje vozačkog ispita. Tu situaciju sami sebi otežavamo, jer neke kolege damping cijenama pokušavaju pridobiti veći broj kandidata. Time se urušava kvalitet obuke – smatra Banović.

Milorad Jeftić, vlasnik Auto-škole “Centar”, kaže da je osjetan pad broja kandidata bio u novembru i decembru prošle, a drastičan u januaru i februaru ove godine. Kako kaže, spuštanje cijene obuke potez je koji ne donosi dobro budućim vozačima.

– Posljedica ovakvog stanja u auto-školama je ekonomska situacija. Da li to neko vidi ili ne vidi, ali ovdje se živi na mrvice. Dokle će to biti, ne znam. Teže stanje izazvao je pad cijene obuke. Smatram da tu nema ni kvaliteta i čudim se da li je moguće da auto-škola nudi čas za 10 maraka, neka dokažu  da istovremeno rade uspješno i kvalitetno – pojašnjava Jeftić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici prijedorskih auto-škola pojavom virusa korona izgubili su broj kandidata za obuku, ali ne, kako tvrde, i nadu da će se po smirivanju situacije stanje popraviti i vratiti na raniji nivo.

kozarski.com

 

ASHA prodaja vozila