Početna Vijesti U akciji “Skradin” uhapšene četiri osobe i oduzeto 20 kg droge

U akciji “Skradin” uhapšene četiri osobe i oduzeto 20 kg droge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri osobe uhapšene su u petak u međunarodnoj akciji “Skradin”, u kojoj je tokom dana bilo pronađeno i oduzeto preko 20 kilograma droge, a pronađena je mini laboratorija te zaplijenjena veća količina novca i oružja, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Akcija, koju zajednički soprovode Uprava za organizovani i teški kriminalitet, policijske uprave Prijedor i Banjaluka i jedinica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s MUP-om Hrvatske. Akcija i dalje traje.

Kako nam je u petak potvrđeno, preteresi su vršeni na području Banjaluke i Prijedora, a zaplijenjena je veća količina marihuane, skanka, određena količina MDMA, metamfetamina i spida, pronađeni su mini laboratorija te velika količina minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija “Skradin” je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe pa je policija na taj način razbila grupu koja je na širem području Republike Srpske vršila ilegalnu prodaju opojnih droga, ali i minisko-eksplozivnih materija i oružja.

Iz MUP-a RS su nam u petak potvrdili da se akcija “Skradin” realizuje pod nadzorom OJT Banjaluka te su bili u toku pretresi na više lokacija, zbog čega će detalji akcije biti poznati naknadno.

Osim ove akcije, kako je u petak saopšila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), vještačenjem novčanica u različitim apoenima koje su u martu privremeno oduzete u akciji “Sky”, utvrđeno je da su 43 novčanice u apoenu od 500 evra i dvije novčanice u apoenu od 50 evra krivo-tvorene.

Iz Agencije podsjećaju da je akcija “Sky” sprovedena 10. marta, prema naredbi Tužilaštva BiH, u okviru koje su nakon višemjesečne istrage uha-pšeni pripadnici grupe za organizovani kriminal, koji se dovode u vezu s međunarodnim transportom opojne droge na području Crne Gore, BiH, Hrvatske, Poljske i Njemačke.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila