Početna Crna hronika U akciji policije sankcionisana 133 učesnika u saobraćaju

U akciji policije sankcionisana 133 učesnika u saobraćaju

 

Policijska uprava Prijedor u periodu od 11. do 15. februara 2022. godine realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 775 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 133 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 80 vozača, od čega 77 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju i dva vozača koji su odbili droga test.

Lišenjem slobode zadržano je 12 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.