Početna Prijedorski region U agenciji Preda-Pd rade vizire za medicinske radnike

U agenciji Preda-Pd rade vizire za medicinske radnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Agenciji za ekonomski razvoj „Preda-PD“ trenutno je u toku izrada vizira koji su namijenjeni zaštiti medicinskih radnika. Prva količina od 30 vizira koji se rade uz pomoć 3D štampača biće isporučena u ponedjeljak Domu zdravlja. Kako ističe Aleksandar Drljača, v.d .direktor Agencije „Preda-PD“ izrada vizira realizovana je uz pomoć stručnih ljudi i firmi koje su im uz jedan njihov ustupile i svoje 3 D štampače. Time su u „Predi-PD“ potvrdili još jednom , kao toliko puta ranije, da je riječ o društveno odgovornoj agenciji.

-Nabavili smo određen broj 3D štampača i došli na ideju, prije svega naš projekt menadžer Zoran Dimitrijević u saradnji s mašinskim inžinjerom u „Kolektoru“ Borisom Javorom , da počnemo proizvodnju vizira za naše medicinske radnike smatrajući da ih u ovoj situaciji treba zaštititi na najbolji mogući način. I mislim da će ovo biti pravi potez i da će biti zaštićeniji s ovom našom isporukom- rekao je Drljača i dodao da će prvih 30 vizira u ponedjeljak biti isporučeno Domu zdravlja. Druga isporuka, od takođe 30 komada biće napravljena tokom naredne nedjelje nakon čega će određen broj vizira biti isporučivan u dogovoru s gradonačelnikom, Štabom za vanredne situacije i po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Dimitrijević, projekt menadžer Agencije „Preda-PD“, kaže da je u saradnji s partnerima razvijen vlastiti model vizira. – Ono što je bitno reći je da je jedan printer iz Agencije „Preda“ dok su firme „ Polis“ i „Livnica“ ustupile svoje 3D printere kako bi proces bio brži i efikasniji.- ističe Dimitrijević. U prvoj fazi za izradu jednog vizira treba četiri časa. Materijal za izradu vizira obezbijedila je Agencija „Preda- PD“.

ASHA prodaja vozila