Početna Prijedorski region TVJ Prijedor organizovala „Dan otvorenih vrata“

TVJ Prijedor organizovala „Dan otvorenih vrata“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor organizovala je „Dan otvorenih vrata“. Bila je to prilika da građani obiđu nove prostorije Vatrogasnog doma i vide svu raspoloživu opremu

Među prvim posjetiocima bile su komšije prijedorskih vatrogasaca, učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Sa njima su bili i učenici Centra „Sunce“. Vatrogasci su okupljenim učenicima strpljivo odgovarali na postavljena pitanja i prezentovali im vatrogasna vozila te mogućnosti i načine korištenja vatrogasne opreme i uređaja.

– Čika vatrogasac gasi požar, on se uvijek nađe kada je požar upaljen i počisti nakon što ga ugasi, zato je on najbolji vatrogasac – rekla je Jana, učenica OŠ “Desanka Maksimović”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidio sam kako se gasi požar i kako vatrogasci skaču na dušek, rekli su nam da imaju vatrogasna vozila uz pomoć kojih gase požar – dodao je Janin drugar Amar.

Komandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš učenicima je održao kratko predavanje o vatrogasnoj djelatnosti, nastanku požara te postupku u slučaju požara.

– Želimo da im prikažemo šta to radimo, kakvom opremom raspolažemo, prikazali smo im i par zanimljivih vježbi: skakanje u uskočni jastuk, što je njima uvijek interesantno, te mogućnost gašenja požara sa protivpožarnim aparatom – rekao je Miljuš.

Oktobar se obilježava kao mjesec zaštite od požara i to je ujedno bio povod za „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasci su učenicima uručili poklone, a njihovim roditeljima poslali edukativnu brošuru o postupanju u slučaju požara.

ASHA prodaja vozila