Početna BiH Tužilaštvo pokreće istragu o ubistvu Davida i Dženana

Tužilaštvo pokreće istragu o ubistvu Davida i Dženana

Muriz Memić i Davor Dragičević su se sastali danas sa tužiocima Tužilaštva BiH koji su rekli da pokreću istragu o ubistvima Dženana i Davida, ističući da su ova dva slučaja prioritet u tužilaštvu.

Advokat Muriza Memića i Davora Dragičevića Ifet Feraget potvrdio je za Klix.ba da Tužilaštvo BiH pokreće istragu o ubistvima Dženana i Davida.

“Danas smo dobili garanciju da su predmeti u slučaju Dženan Memić i David Dragičević definisani kao prioritetni u postupanju Tužilaštva BiH. Na sastanku su takođe prezentovani koraci i aktivnosti koji će biti poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu”, rekao je Feraget.

Takođe, Feraget kaže da će istovremeno biti vođene istrage o zloupotrebi postupajućih tužioca u navedenim predmetima.

Ujedno, Davor koji je spavao u šatoru ispred Tužilaštva BiH već duže od dva mjeseca u nedjelju će spakovat kofere s obzirom da je ostvaren neki pomak.

Feraget je najavio da očekuje poziv iz Ureda Visokog predstavnika u BiH i tačan datum kada će se sastati sa Kristijanom Šmitom.

“Imamo namjeru da iskoristimo ovlasti Schmidta jer nam on jedini može pomoći, dok nam domaći političari samo odmažu”, poručio je advokat Feraget.