Početna BiH Tužba teška 2,9 miliona KM protiv RS, evo šta kaže Višković

Tužba teška 2,9 miliona KM protiv RS, evo šta kaže Višković

“Ljudi kada uđu u zgradu Vlade RS i kažu dobar dan očekuju da im to neko plati. Mi prema tim ljudima nemamo apsolutno nikavu obavezu, nemaju nikakav potpisani ugovor. Oni su naprosto nudili svoje usluge, a mi smo u datom momentu procjenili da nama te usluge ne trebaju. Ako imaju ugovor neka ga pokažu”, izjavio je danas premijer Republike Srpske Radovan Višković komentarišući tužbu firme Synergy Wealth Management s.a podignutu pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci protiv Republike Srpske podnio tešku 2,9 miliona KM.

Naime, sve je počelo u oktobru 2019. godine kada je švajcarska firma „Synergy Wealth Management“ stupila u kontakt sa Ministarstvom finansija RS.

Tada je, prema tvrdnjama ove firme, dogovoreno da će ona posredovati i za Vladu RS tražiti kupce za evroobveznice.

Iako je komunikacija dvije strane trajala godinu i po i iako je u tom periodu održano nekoliko sastanaka predstavnika Ministarstva finansija i firme „Synergy Wealth Management“ tokom kojih je ova firma dobila saglasnost da u ime Vlade stupi u kontakt sa potencijalnim investitorima, ugovor između dvije strane do danas nije potpisan.