Početna Prijedorski region Turnir u brzopoteznom šahu

Turnir u brzopoteznom šahu

Šahovski klub “Rudar” Prijedor je prvi put organizovao turnir u brzopoteznom šahu. Turniru su se odazvali kako stariji članovi ali i mladi šahisti koje ovaj klub nastoji okupiti u što većem broju.

Rade Javorić, predsjednik Kluba, istakao je da su epidemiološke mjere i nedostatak novca, prošle pa i ove godine, smanjile redovne aktivnosti Šahovskog kluba “Rudar” Prijedor.

-Ipak ponešto se uspije organizovati, poput današnjeg Gospojinskog turnira u brzopoteznom šahu koji je okupio znatan broj mladih članova – kazao je Javorić.

U ovom Šahovskom klubu ističu da su prošle godine ostvarili ono što su planirali. Ponosni su na to što je ženska ekipa bila prva u Prvoj ligi RS i kupu. i ove godine na Republičkom takmičenju u Foči osvojili su prvo mjesto.

Šahovski klub “Rudar” Prijedor trenutno broji 93 aktivna člana. Problem su im i dalje prostorije , jer nemaju vlastite, pa se tako svako nekoliko preseljavaju. Trenutno im je Udruženje penzionera ustupilo prostor, ali to, kako kaže Javorić, nije adekvatno i konačno rješenje.

ASHA prodaja vozila