Početna BiH Tubin: Bio sam u toaletu dok je glasano

Tubin: Bio sam u toaletu dok je glasano

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik SDS-a iz izborne jedinice jedan Drago Bundalo kaže da je poslanik SDS-a i šef prijedorskog odbora ove stranke Milan Tubin u ponedjeljak uveče na sjednici Narodne skupštine RS počinio težu povredu stranačke discipline jer nije glasao protiv izbora Radovana Viškovića za premijera Srpske, kao ni protiv sastava njegovog kabineta.

– Ako je zvanični stav Kluba poslanika bio da se glasa protiv izbora Vlade, ne znam zašto on nije glasao protiv. Treba vidjeti da li je nepismen, pa nije znao da glasa ili je u pitanju neki drugi razlog, ali u svakom slučaju se to mora iznijeti na organima stranke, ako organi postoje, i tražiti da se nastrože bude sankcionisan, odnosno da bude isključen iz stranke – kaže Bundalo.

On dodaje da su u posljednje vrijeme iz SDS-a isključivani ljudi i zbog sitnijih razloga, ističući da slučaj Tubin zaslužuje posebnu pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tubin kaže da je protiv Viškovićevog izbora, ali da nije glasao protiv zato što nije stigao.

– Ja dijelim stav Kluba poslanika SDS-a, ali sam bio u toaletu kada je glasano i zato nisam glasao – kaže Tubin.

Ipak, sagovornik “Glasa Srpske” iz prijedorskog SDS-a kaže da nije siguran da Tubin govori istinu zato što odavno u Prijedoru šuruje sa SNSD-om.

– On u diskusijama i javnim nastupima napada isključivo DNS jer pravi dogovor sa SNSD-om da bude formirana skupštinska većina bez Pavićeve stranke. Prije bih rekao da zbog toga nije glasao protiv SNSD-ovog mandatara nego zato što je bio izvan sale – kaže naš sagovornik.

(Glas Srpske)

ASHA prodaja vozila