Početna Crna hronika Troje uhapšeno u Banjaluci: Pili na igralištu za vrijeme zabrane kretanja

Troje uhapšeno u Banjaluci: Pili na igralištu za vrijeme zabrane kretanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri osobe inicijala Ž.К., T.M. i S.Č. uhapšene su u subotu uveče u Banjaluci zbog počinjenih prekršaja ograničenja kretanja na javnim površinama, a alkotestiranjem je utvrđeno da su navedeni pijani.

Policijski službenici nadležne policijske stanice sinoć su oko 20,50 časova, postupili po prijavi da se u Ulici Sime Matavulja nalaze tri osobe koje ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, te da na igralištu u navedenoj ulici konzumiraju alkoholna pića.

“Lica su alkotestirana, te je kod lica inicijala Ž.К. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,33g/kg, kod lica T.M. utvrđeno je 2,61 g/kg alkohola u organizmu, i kod lica S.Č. utvrđeno je 0,83 g/kg alkohola u organizmu. Navedenim licima su zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, sankcionisano je 37 lica.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji entiteta.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila