Početna BiH Trivićeva o organizaciji nastave: Ne očekujemo da će časovi biti produženi na...

Trivićeva o organizaciji nastave: Ne očekujemo da će časovi biti produženi na 45 minuta

Ne očekujemo da će se trajanje školskih časova produžiti na 45 minuta, jer to znači spajanje grupa učenika, poručila je danas minsitarka prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uputilo je nekoliko zahtjeva Institutu za javno zdravstvo RS u vezi organizacije nastave u uslovima pandemije.

Da li je moguće produžiti trajanje časova, organizovati nastavu fizičkog i program pripreme djece za polazak u školu, pitanja su na koja ministarstvo traži mišljenje, iako zanimljivo, sama ministarka ističe da “ne očekuju da će časovi biti produženi na 45 minuta“.

– Uputili smo zahtjev Institutu da vide koja je mogućnost, da li se u ovom momentu može produžiti trajanje časova u osnovnim i srednjim školama. Ne očekujemo da će se trajanje produžiti na 45 minuta iz razloga provođenja vremena u učionicama. Sa proširenjem trajanja časova naši učenici moraju se vratiti u potpuna odjeljenja, koja u srednjim školama broje po 32 učenika – izjavila je danas ministarka Natalija Trivić u emisiji “Pitajte ministra”, emitovanoj na zvaničnoj Fejsbuk stranici ministarstva.

Uputili su još i dopis da li je moguće časove fizičkog održavati napolju,s obzirom da predstoji lijepo vrijeme ili u salama i pod kojimu slovima. Iskazali su interesovanje i za časove muzičkog na kojima zbog virusa korona nije dozvoljeno sviranje i pjevanje, kao ni horske sekcije.

Ministarstvo pita epidemiologe i da li je moguće u aprilu i maju organizovati program pripreme pred polazak prvačića u školu. Takođe, zatražili su I povećanje broja djece u vrtićkim grupama sa sadašnjim 25 na 30.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila