Početna Politika Trivićeva kandidat za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH

Trivićeva kandidat za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo PDP-a jednoglasno je danas odlučilo da Jelena Trivić bude kandidat za jednu od inokosnih funkcija na opštim izborima naredne godine, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je očekivanje i želja PDP-a da Trivićeva bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, ali da je, kao odgovorna i ozbiljna stranka, spremna da strpljivo, kroz razgovore, konačnu odluku usaglasi sa drugim opozicionim strankama.

“O našoj odluci sam obavijestio druge opozicione partije, jer smatram da ćemo na ovaj način lakše riješiti nedoumice i doći do pravog rješenja”, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva PDP-a.

On je naveo da je Trivićeva ostvarena, posvećen i odgovorna osoba, doktor ekonomskih nauka, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, potpredsjednik partije i narodni poslanik.

Trivićeva je rekla da joj je kandidatura velika čast i privilegija, ali odgovornost i obaveza.

“Najveći problemi našeg naroda su posljedica loših politika i moramo zaustaviti sve procese koji tome doprinose”, rekla je Trivićeva.

Ona je navela da joj je prioritet borba protiv kriminala i korupcije, te da je cilj jaka i stabilna privreda, jačanje zdravstvenog i obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.

Član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković rekao je da Trivićeva ima punu podršu PDP-a, ali i odgovornost.

glassrpske