Početna BiH Trivić: Situacija nepovoljna, školski čas u skorije vrijeme neće biti produžen

Trivić: Situacija nepovoljna, školski čas u skorije vrijeme neće biti produžen

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da školski časovi u skorije vrijeme neće biti produženi, odnosno vraćeni na trajanje od 45 minuta.

“S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, u skorije vrijeme neće doći do objedinjavanja odjeljenja, odnosno produženja trajanja časova”, rekla je Trivićeva za RTRS.

Ona je istakla da su zabrinjavajući podaci o broju zaraženih u Srpskoj, te apelovala na građane da poštuju mjere kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Kada je riječ o đačkim ekskurzijama, Trivićeva je navela da je još uvijek potpuno neizvjesno izvođenje ekskurzija i da to zavisi od preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, odnosno od epidemiološke situacije.

Trivićeva je rekla da su turističke agencije provele anketu među učenicima o tome da li su zainteresovani za organizovanje alternativnih mogućnosti za odlazak na ekskurziju u Republici Srpskoj.

Navela je da je 213 učenika trećih razreda srednjih škola zainteresovano, ali da su takve ekskurzije moguće samo u aprilu u maju i to ukoliko Institut odobri.

Kada je riječ o osnovcima, odnosno učenicima osmih razreda, oko 1.000 njih zainteresovano je za organizovanje ekskurzije u Republici Srpskoj.

Trivićeva je istakla da će, kako je rečeno iz turističkih organizacija, svim roditeljima koji to žele biti vraćen novac u skladu sa zakonskim propisima.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović rekao je da su Zavod i Ministarstvo prosvjete, bez obzira na okolnosti izazvane pandemijom, proveli izmjene u obrazovanju, predviđene Akcionim planom koji je usvojila Vlada 2019. godine.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila