Početna Politika Trivić: Ne prihvatam ove izborne rezultate niti ću čestitati Dodiku

Trivić: Ne prihvatam ove izborne rezultate niti ću čestitati Dodiku

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS-a, poručila je večeras da ne prihvata izborne rezultate koji su, kako kaže, tačan zbir netačnih podataka i neće čestitati Miloradu Dodiku.
“Očigledno je da je CIК podlegao pritiscama koje su došle od strane režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je prije svega trebala da služi narodu”, izjavila je.

Dalje navodi da je Centralna izborna komisija BiH svojom odlukom, ali i kroz obrazloženja u diskusijama, nedvosmisleno legalizovala izbornu korupciju, te da su pored svih nepravilnosti koje su naveli poput nedostatka vreća sa izbornim materijalom, falsifikovanih listića za koje još uvijek nije utvrđen konačan broj, upadanja batinaša na biračka mjesta o čemu svjedoče video snimci, ogromnih razlika na biračkim mjestima koje su bile vidljive golim okom, namjerna upisivanja nula u zapisnike i slično, jedan ovakav izborni proces prihvatili kao normalan, što je neprihvatljivo.

“Svi akteri ovog procesa su svjesni činjenice da su izbori pokradeni, ali svojim postupcima lagano ‘peru ruke’ i legalizuju izbornu krađu i korupciju, uz obrazloženje da uz ovakav Izborni zakon, sistem izbora biračkih odbora i gradskih, odnosno opštinskih izbornih komisija nije moguće imati fer i poštene izbore”, kazala je.

Trivić ističe da opoziciaj neće odustati od ove borbe.

“Prije svega pravne borbe, a o svim narednim koracima blagovremeno ćemo obavještavati javnost. Važno je da, ma ko god šta govorio, istrajemo na tome da počinioci, ali i nalogodavci ove izborne krađe procesuiraju, jer naše krivične prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i vidjećemo da li postoji dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari istjeraju do kraja.”

Kaže da je njena sveta dužnost bila i ostala da se bori za interese i opstanak sopstvenog naroda na teritoriji Republike Srpske i to ću nastaviti da čini i u budućnosti ne obazirući se na napade koji dolaze iz redova režima.

“Služiti svom narodu za mene je uvijek bila najveća čast i dok sam bila član Narodne skupštine Republike Srpske, te kao profesor na Univerzitetu, ali i prije toga. To ću nastaviti da radim i nakon ovog trenutka kada je uvažena volja prevaranata, a volja naroda pogažena bez milosti”, zaključila je.