Početna BiH Tri poslanika DNS nisu glasala na posebnoj sjednici NSRS

Tri poslanika DNS nisu glasala na posebnoj sjednici NSRS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom glasanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske nedostajala su tri poslanika DNS. Naravno, i bez njih je bilo više nego dovoljno glasova, čak 53 poslanika, ali se ipak očekivala dvotrećinska podrška, kao dokaz političkog jedinstva u Srpskoj i snage vladajuće koalicije.

Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske na posebnoj sjednici Narodne skupštine usvojena je u sitne sate, tačnije u utorak u tri časa i 26 minuta. Međutim, kako se može primjetiti iz listinga glasanja, Klub DNS nije bio kompletan jer nema glasova Slavka Gligorića, Milana Radovića i Đorđa Popovića.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Istina, nije prvi put da poslanici odsustvuju sa sjednice ili glasanja, ali su parlamentarci DNS ovaj put bili pod lupom javnosti zbog komešanja između njihove partije i SNSD u vladajućoj koalicijiu, ali i zbog političkog značaja teme za posebnu sjenicu, zbog koje je danas reagovala i međunarodna zajednica.

Da li su pojedini poslanici DNS da ovaj način poslali poruku kolegama u koaliciji i partiji, ili je u pitanju nešto drugo?

 

Srpska Info

ASHA prodaja vozila