Početna Zdravlje Tri dobra razloga da već od sutra počnete trčati

Tri dobra razloga da već od sutra počnete trčati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je stara vijest da je bilo kakva aktivnost korisna ne samo za fizički izgled nego i za zdravlje općenito. A jeste li znali da 30 minuta trčanja sedmično može popraviti kvalitet sna, raspoloženje i koncentraciju? To su samo neke prednosti, a ako vas nismo ubijedili evo još nekoliko benefita zbog kojih trebate razmisliti o ovoj aktivnosti…

Trčanjem protiv celulita

Trčanje je aerobna aktivnost koja će vam ubrzati cirkulaciju, metabolizam i potrošnju masti. Organizam će tako brže izlučiti štetne stvari koje stvaraju celulit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš mozak će vam biti zahvalan

Kada ste zaposleni trčanjem, mozak lakše dolazi do kreativnih rješenja. Poslovne zadatke  i ideje možete osmisliti iz vedra neba. Kisik našem mozgu i nervnom sistemu omogućuje da bolje funkcionira.

Potrošite ručak u trenu i nije skupo

Ovo je aktivnost koja zahtijeva jako malo ulaganja, potrebni su vam samo trenerka i patike. Plus u sat vremena trčanja možete potrošiti između 700 i 800 kalorija. Dobre strane ove sportske aktivnosti davno je upoznala predivna glumica i model Gal Gadot koja često kaže kako je trčanje ključno za njenu vitku liniju. S obzirom na popularnost trčanja sve je više klubova, utrka, a svi iskusni trkači reći će vam kako treba jako malo da se navučete. Zato, evo prilike za probijanje leda.

Izvor: elle.hr

ASHA prodaja vozila