Početna BiH Treći kontingent pomoći Srbije stigao u RS

Treći kontingent pomoći Srbije stigao u RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Banjaluku je stigao treći kontigent pomoći Srbije Republici Srpskoj.

U donaciji se nalaze respiratori, maske, rukavice i ostala medicinska oprema potrebna za borbu protiv virusa korona, javlja RTRS.

Kontigent pomoći u borbi protiv virusa korona su dočekali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik se zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za pomoć u medicinskom materijalu koja je upućena Srpskoj za borbu protiv virusa korona.

“Hvala predsjedniku Vučiću i Srbiji na pomoći. Na prošlom sastanku smo se dogovorili. Tu su respiratori, maske, viziri, sve ono što je potrebno. Republika Srpska ima oko šest miliona rukavica i maski. Treba još pomoći da stigne iz Kine. Sve ono što se pokazalo kao neophodnim za borbu protiv virusa korona imamo. Zahvalni smo Mađarskoj vladi i svima koji su pomogli. MMF je odobrio određena sredstva za Republiku Srpsku. Činimo sve da olakšamo i saniramo posljedice. Ovo je borba svih nas. Zahvalni smo građanima što poštuju mjere, jer ovo je borba koja će očigledno još dugo trajati”, izjavio je Dodik za ATV.

ASHA prodaja vozila